YELLE

Skön stomper som har några år på nacken, men lika bra då som nu ... YELLE & A cause de carcone.

 

Rikard Wolff

 

Rikard, en blivande legend för framtiden & i evighet. Rak, gemytlig, varm, skör, Gjorde aldrig avkall på sej själv personifierad. Långt innan Zac upptäckte jag dej ... Tack för allt du gett oss Rikard.

Nytt blad

Dagen äro så äntligen måndag & ny oskriven vecka tar vid. Gammal skit läggs till handlingarna & det känns som om man äntligen är på väg ... Att föra fram livet efter den egna förmågan är av vikt. Människor tilltrots som vill sänka oss i vår dagliga gärning serverad i god avund. Många äro av den art att bättre fly än illa fäkta i god konflikträdsla. Dessa är så gruvligt rädda för att ta i saker att de inte borde få inneha posten av att leda i arbete. Att "slicka mej i röven" är ledordet på dagens arbetsmarknad. Då argumenten tar slut, där tar oförståndet över i den onda kulturen kallat utfrysning & mobbing på våra arbetsplatser. Det är mer regel än undantag att chefer inte vågar möta sin personal. Trots att de utger sej för att stå för en öppenhet & högt i tak, men bara nonsens. Taket krymper för all skit sopas under mattan. Många tiger & samtycker tills dom själva står där ... Men en sak är då säker, jag har då ivartfall rent & ärligt mjöl i min påse. Därvid får folk ta ansvar för om de väljer att lyssna på osanningar. Men att inte få bli delgiven vad det hela egentligen handlar om, utan chefer anser att saklig grund bakom ryggen är uselt. Men de är så skitaktiga att jag hoppas dom sover dåligt om nätterna, och tids nog får dom stå tillsvars. För alla har & kommer att få sin svararedag, kallat karma på ett eller annat vis. 

 

Alla Helgon

Det här är förlagan till den låt som kom att ligga på plattan Arrival från 1976, "Happy Hawaii" kom då att heta "Why did it have to be me". Riktigt catchy & skönt komp. Ja, låten kan nog få en frusen höstmänniska att längta till varmare tider. Jävla bra låt är det hursomhaver,  och ABBA kommer att stå sej långt efter att dom lämnat jordelivet, precis som alla mästare gjort ...  Videon är originalet till låten, man gjorde aldrig någon filmad version. Men tycker själv att det hela ändå har en perfekt inramning och helhet.

 

Radio Godis

Lite vemodigt känns det fan allt, Sveriges bästa privata radioarkiv, RADIOGODIS.se, har gått i graven. Sajten bidrog starkt med radiopärlor såsom "Smoke rings", Rakt över disc", Upp till tretton" m.m. Program som jag själv växt upp med, och inte minst bidragit till att jag kunnat utveckla mitt musikintresse. Radio som det en gång var kommer det aldrig mera att bli. Nu för tiden gäller flams & trams, och ordbajseri fullt av intetsägande meningar från de som tror sej vara programledare och radiopratare. Minns Alicia Lundberg när hon lotsade oss lyssnare genom natten i "stjärnornas musik", inte minst hennes dova, glada & behagliga stämma gjorde att man kom till ro. Men var tid har sin sak, men i fallet RADIOGODIS, är det statsradion som sagt ifrån att de nu åberopar upphovsrätt till program som de själv i mångt inte har kvar. Tack Tomas & Anneli för de år som ni tillsammans med alla som bidragit till att ni funnits så länge. Bjuder även ledmotivet till nämnda nattradio program och en bild på Alicia Lundberg. Som tack till RADIOGODIS.SE.

Jante

År av socialism & folkhem har skapat människor som lever så starkt under Jante. Vi är olika och olika må vi så få vara, Leva våra liv efter den egna förmågan personifierad. Inte efter en kollektiv mall ...

 

Tom Petty

Minns mest Tom från Traveling Wilburys, denna grupp bestående av idell bra artister & låtskrivare. 66 bast är f.ö ingen ålder, men egentligen så lämnar han inga spår, eller ens en aha upplevelse. Så stor i mina ögon var han ändå inte, lite medelmåtta som artist med några få låtar att lyssna på. F.ö vet vi inget om vad som väntar om hörnet. Det gäller att ta vara på tiden medans tid är, leva mer i nuet för återstoden & om morgondagen vet vi ingenting om. Ändå verkar det mest primära hos många människor vara att sätta sej över andra, och tro sej vara förmer & dömma. ... "End of the line".

 

David Bowie

Hugaligen vad tiden går fort första oktober, 2016 dog ju mr Bowie, och det känns som igår att det var höst. Vidare lackar det mot jul. Hur gärna vi än vill dra ut på det, så är det faktum att ett nytt år väntar oss om hörnet också. Var fan tar tiden vägen, egentligen ...

 

 

Falskhet & konflikträdsla

Det snackas så förbenat mycket om ärlighet, och att säga vad man tycker. Det är bara en skröna. Att vara ärlig & våga stå upp för orätt, och en vilja till att få veta varför. Är inget som man ska göra, tvärtom. Den som istället har så mycket skit kring truten hyllas, prisas & anses trovärdig. Medans den som verkligen vill, vågar ifrågasätta och svara upp emot högdjur. Är den som åker ut fortare än man kan släppa en skit. Inställsamhet, ögontjäneri, och jävla mycket skit kring truten är honnörsord som borgar för att åtnjuta de goda kakorna från det dukade bordet. Varför är det så, jo för att människan är av börd feg, usel och ser mer än gärna till att sänka andra. Kosta vad det kosta vill. Jag är inte bitter, inget offer, och har mycket i ryggsäcken som talar för att jag inte är. Det jag anser är att vuxna människor ska ha så mycket stake i sej att de vågar fejsa sin motpart. Nej, istället undviker man och går som katten kring het gröt. Finns också folk som tar på sej ett ansvar att företräda, hjälpa. Dessa är heller inte byxade sitt uppdrag. Nej oärlighet, undflyende är hellre av vikt, och igen att slicka röv så gruvligt att det färgar sej brunt i plytet. Är inte mycket för att vädra mitt byk offentligt, men när folk beter sej så pissigt, bör även den som blir trampad på få lufta sitt inre. När det verkligen brinner om hörnet, då vågar inte någon backa upp. Det i ren & skär rädsla över att själv åka ut fortare än en skit för vinden. Ryggdunk, hejarop är enklare för då slipper man ju själv hamna i strålkastaren & vara den som står upp för den utsatta. Vidare likt en flaggstång tronar jag stadigt, dock lite väderbiten och ytterligare en erfarenhet rikare. Det till skillnad från & av falska människor som inte har stake nog ...

Kul som fan

Sidan har idag passerat 99000 besökare sedan 2005. Tack alla ni som besöker sidan, och de jobb som ni bokat in mej på under alla år, ja de fortätter att strömma in i lagom takt.