Bogefors

Var och jobbade som fotograf på Borgholm Blues & RockFestival under helgen. Jävlar vilket skönt drag från början till slut. Dock fanns det band som stack ut från mängden. Ett av dessa var Bogefors från lund. Sångaren Mattias med rötter i Kalmar & på Öland, som sjunger på skön skånska. Plattan som slank ner i ryggsäcken har lyssnats flititgt på under ett par dagar, och gruppen är grymt bra även som studiogäng. Finns några spår som jag fallit som en fura för, "Stadig man" & "Rumlar & tumlar", påminner lite om hur jag själv är. Spelningen gjorde Bogeforsgänget med mycket närvaro och fick med publiken under hela deras set. Själv hade jag gärna sett & hört mer av gubbarna.

lånad bild från Bogefors.se

Matt Pop

Världens, i mitt tycke bästa ABBA remixer, Matt Pop. Gör vår världsgrupp så mycket bättre och stor tjänst när han hypar deras låtar så mycket mer dansanta, vilket ABBA förtjänar. Även jag förtjänar ännu ett sommar-Gig som iafton med kortvarsel, det när andra gubbar dubbelbokat sej.

En dag i juli

Bloggandet stannar av i mellanåt, men inget är fan hugget i sten, utan allt kommer numera att handla om när jag själv vill och det kravlöst. Livet funkar ju ändå ... Trumfkortet är att amorspilar slagit till i gubben.

 

Inte tyst

 

Klassiker

 En riktigt skön klassiker från det glada -97.Gjordes väldigt bra musik under de nittio, ja sånt där som folk gärna även nu minns & svänger sina lurviga ben till.

Ost-tjuven Molly

Dessa galet sköna kids alltså, fan garvat så jag nästan kreverat över detta klipp ...

Dagar för en mentalvårdare

En gång, ja för 29 år exakt började jag jobba helt novis inom mentalvården. Vi kom att ha många patienter från Långbro, och min chef var väldigt kunnig inom området. Mycket då han själv jobbat på Långbro. Lite skraj var jag allt, när jag själv skulle få ta ansvar för 28 patienter nattetid. Men med gott kamratskap föll jag in i rollen som skötare, och med beröm för väl utfört arbete av min chef stärkes jag i min roll. Vi kom även att ha patienter från Karsudden, vilket krävde sin man att handskas & bemötas i. Vid tillfällen kunde det bli en kamp på liv & död, då dessa patienter gick ner sej i sitt mående. Det slutade med att vi fick begära handräckning av polis, och vidare till Karsudden. När det blev händelser av denna karaktär samlade chefen ihop sin personal för handledning, så att vi skulle bli än bättre på att själva ta hand om oss i dylika situationer, och inte minst bemöta Karsuddspatienter. Känner mej lyckligt lottad över att ha fått vara en del av alla dessa patienter. Och jag trivs fortfarande med mitt arbete, och hyser stor respekt för alla dessa sköra människor.

Länk till Långbro

Schlager 2018

Är numera inget schlager-fans, det hela har sedan länge urartat. Men zappade & hamnade vid denna låt, och fan asså så jäkla bra & kommer funka på partygolven framöver. Annan tanke ligger Australien i europa. Hmm dax att byta namn på denna utsläta tävling.

SAGAN OM DET LILLA LANDET MED DEN STORA VÄRDEGRUNDEN

Det var en gång ett land som hette Sverige. Det var ett land där det var gott att leva. Där rådde fred, demokrati och jämlikhet. I det landet fanns ingen rasism, nazism eller fascism. Begrepp som "islamofobi", "funkobi" eller "homofobi" etcetera var inget som någon ens hade hört talas om.

Man kunde titta på Tv och se Hylands hörna, Nygammalt, Drutten och Gena, Dallas, Rötter eller Jakobs stege utan att fundera på könsmaktordningen eller intersektionell poskolonial analys av vitheten som norm ur ett binärt transgenderperspektiv. Man kunde till och med äta små goda bakverk rullade i antingen pärlsocker eller kokosflingor utan att fundera på om deras namn var kränkande mot någon folkrupp eller inte.

I det landet lekte barn tillsammans, både pojkar och flickor. De lekte dunken, kurragömma, hoppade hopprep eller lekte cowboy och indian i skogen. På sommaren gick de i simskola i någon sjö dit taxin skjutsade dem och där kunde de lära sig simma och ta baddaren, grodan, fisken och magistern i både järn, brons, silver och guld. På vintern åkte de pulka, snowracer, skidor och skridskor. Annars lekte de ryska posten, frågade chans, gick på skoldans eller spelade kort, yatzy eller monopol.

I det landet arbetade mammorna och papporna. Vissa mammor jobbade mer och andra mindre. Vissa hade lön och andra inte eller bara delvis. Några valde att vara hemma med sina barn när de var små och andra hade inte samma valmöjlighet. Många valde att arbeta av fri vilja, vissa med lön och andra med annan belöning än pengar.

I det landet arbetade människor tillsammans och stretade mot ett gemensamt mål. Ärlighet och hederlighet premierades. Män var män och kvinnor var kvinnor. Flickor var flickor och pojkar var pojkar. Djur var djur och människor var människor. Sjuka och handikappade hjälptes man åt att ta hand om.

I det landet var några rika och andra lite mindre rika. Några var arbetare och andra var direktörer. Sedan fanns det bönder som kunde vara både det ena och det andra. Man tyckte inte alltid lika men man kunde sätta sig ned och prata och så småningom komma överens.

Ibland var man överens om att man inte tyckte lika. Till skolan kunde barn och ungdomar gå och få en chans att visa vad de gick för och mötas på lika villkor och bli bedömd efter prestation och inte för vem de var eller vilken bakgrund de hade.

Eftersom landet Sverige var gott att leva i kom en dag landets politiker på den geniala iden att Sverige borde bli en humanitär stormakt. En feministisk sådan till och med. För att man ville stå upp för alla människors lika värde och kvinnors rättigheter i synnerhet.

Dessförinnan hade en politiker sagt att nu var det dags för invånarna i Sverige att öppna sina hjärtan. Det fanns ju hur mycket plats som helst i landet. Det hade han sett när han åkte flygpan över Norrlands skogar.

I det lilla, lilla landet med den stora, stora värdegruden innebar uttrycket "Öppna sina hjärtan" och principen om "allas lika värde" att alla som ville och kände sig nödställda kunde komma till Sverige. Vi var ju ett så rikt land och ville gärna dela med oss av vårt överflöd till andra som inte var lika lyckligt lottade.

Här kunde alla få ta med sig sin kultur och sina normer och värderingar och leva med dem fullt ut. Någon inhemsk svensk kultur fanns ju ändå inte. Här gällde allt åt alla och i Sverige byggs inga murar. Gränser dödar och vi klarar det tillsammans. I Sverige hade vi ju värdegrunden och principen om "allas lika värde".

Eftersom alla var lika mycket värda så slöt man en tyst överenskommelse om att om Benny slog Mohammed så var det ett hatbrott, men om Mohammed slog Benny så skulle man absolut inte berätta att det var Mohammed som hade gjort det. Det kunde nämligen vara både islamofobi och rasism.

Om man ville skriva om det i dagspressen så skulle naturligtvis Muhammeds bild pixlas och hans namn döljas. Benny kunde man däremot publicera både en bild på samt skriva ut hans fullständiga namn och gärna bostadsort samt om han sympatiserade med något särskilt parti som man ansåg inte hade den rätta värdegrunden eller stod upp för principen om alla människors lika värde. Då visade man nämligen för alla att man hade rätt värdegrund och stod upp för alla människors lika värde.

I det lilla landet Sverige som bestämt sig för att vara en feministisk humanitär stormakt ville man naturligtvis värna kvinnors rättigheter. Därför tyckte man att det var en ypperlig idé att ta in väldigt många unga män i landet som kom från länder med patriarkala strukturer.

Dessa placerade man på särskilda HBV-hem med kvinnlig personal och försåg dem med fickpengar, busskort och gymkort. De kvinnor som kom från andra länder såg man naturligtvis till att de fick behålla sin rätt att vara hemmafruar, föda många barn samt inte minst klä sig som de ville.

Om de giftes bort som minderåriga eller fick delar av sitt underliv avlägsnade var det viktigt att inte stigmatisera människor i grupp eller ha fördomar om en viss religion.

Nu hände det sig så att det fanns några i det lilla, lilla landet som inte var helt nöjda med utvecklingen. De gillade inte att antalet bilbränder ökade, att det kastades granater eller att folk mördade varandra med automatgevär.

De gillade heller inte att det rapporterades om allt fler våldtäkter men där de varje gång fick höra att överfallsvåldtäkter i grupp var något som minsann Kalle, Johan och Pelle alltid sysslat med sedan urminnes tider och att det var i första hand ett mansproblem och inget annat. Andra gillade helt enkelt inte uvtecklingen med ökade klyftor och segregerade parallellsamhällen.

Men i det lilla, lilla landet med den stora, stora värdegrunden fick då alla som protesterade eller opponerade sig höra att de inte stod upp för principen om alla människors lika värde. Och något fulare brott fanns inte i den feministiska humanitära stormakten Sverige.

Det betydde att man inte bekände sig till den heliga statsfeministiska läran och principen om alla människors lika värde, fast ingen egentligen kunde berätta i vilken valuta människors liv skulle värderas i.

Och straffet var naturligtvis att dessa personer skulle mobbas ut, uteslutas från olika sociala sammanhang och att deras inflytande skulle begränsas på alla plan. Självklart skulle alla människor uppmanas att ta avstånd från dem eftersom de motsatte sig principen om alla människors lika värde, något av de mest hemska brotten man kunde göra sig skyldig till.

I det lilla, lilla landet med den stora, stora värdegrunden började till slut allt fler undra om det där med att vara en feministisk humanitär stormakt verkligen var en så bra idé. Men då fick de höra att de förmodligen var både rasister, nazister och fascister.

Så i det underbara, vackra och trygga landet Sverige har den feministiska humanitära stormakten numera sett till så att det vimlar av rasister, nazister och fascister. Om man är rädd för alternativa fakta kan man alltid läsa Expressen.

Snipp, snapp, snut så var sagan slut! Poff och där gick luften ut!"

Okänd

Nya möjligheter

Nytt jobb på G asså, och f.ö snacka om pudel när det dök upp ett brev från tidigare chef i brevboxen denna dag. Skratta eller gråta, men är ändå snopet glad över utslaget. Vilket säger att jag ändå inte är en skitstövel, utan någon att räkna med. Om sedan högdjuren inte klarar en konstruktiv dialog, ja i-landproblem liksom. Trots att det ständigt påtalas vikten av ärlighet. Men udda vara jämt! Ty jag åker med tåget, när resten står kvar på perrongen.