Den röda rivningsvågen ... STHLM

Minns den stora rivningsvågen som genomfördes under större delen av 60/70-talen. Klarakvarteret försvann som en skit i avloppet. Lortsverige skulle väck, och folkhemmet banade väg för det nya förfulade landet med sina okunninga arkitekter. Det hela står idag kvar som fula monument från en smått kommunistisk tid. Där alla skulle ha det lika, och ingen skulle tro sej vara mer än någon annan i svallvågorna av en f.ö socialistisk rasåtskillnadspropaganda. Visst kunde man bevarat den äldre bebyggelsen, eller åtminstonde byggt enligt gamla arkitekters goda kunnande. Här kan man beskåda Strindbergshuset vid Karlaplan, ( ja även Ingmar Bergman ska ha bott här), som det såg ut runt 1896-1898, och som det kom att se ut efter att man rivit det gamla för att ge plats åt det nya, runt 1969-1970.

 

 

One hit wonder

Jäkla bra låt från 1979, Nick Straker Band "a walk in the park". Hörde den själv första gången i "Rakt över disc mé Clabbe" under sommaren 1980. Det var då som vi kids hängde med våra "bergsprängare" i det offentliga rummet. Låten gick smått på repeat, och fortfarande finns den med i min skivväska, och spelar den mer än gärna. Smått kultstatus numera för oss som då var med.

 

Michael Prince

Så klockrent skön kult-tolva från det glada Italo-åttiotalet ... Michael Prince "Dance your love away" från 1986. En Stock, Aitken & Waterman proddad låt. Dessa gubbar var f.ö inblandade i mycket som släpptes under mitten av åttitalet, och en bit in på det nittio.

 

Dag två

Dock lite nyfiket på att återaktivera kontot på facebook, men verkligen inte. Har häckat där färdigt i dryga 9 år. Folk får nästan hybris för att det finns folk som gör avsteg från detta forum. Märkligt, då de flesta är av åsikten att det inte är något att ha, men ändå häckar kvar. Enbart repetition på hög nivå, och det som delgavs för 5 år sedan, kommer åter. Sedan sitter folk i var lunchrum och åjjar sej över hur dumma & smått korkade andra är. Att så skulle de minsann själva inte göra, det i sitt perfekta liv. Grupper, sidor skapas enbart för att få något "gillande". Men så inaktiva och händelselösa finns inte att finna. När det sedan inte passar då blockar folk. För att på så vis straffa den som inte faller inom ramen för det som anses passande i den egna mallen, eller att andra ska tänka sej för. Vi får alla göra som vi vill, jag vill inte längre med facebook. Tiden för annat tycks istället infinna sej. Än att frotteras med något som inte tillför nåt. Vi får alla vara saliga, var & en på sitt sätt.

 

En stund på jorden

Så idag nåddes jag av det som jag inte ville nås av. Dödsbudet om att Tessan, eller Teresa Celeste har gått bort. Mina tankar går till hennes familj Michael Brinkenstjärna & deras barn. Michael har genom åren kommit att vara en del av min dj-karriär, och den som backat upp, och indirekt har även Tessan så varit. Då jag tagit hennes man i anspråk i min dj-gärning. Tänker på er ...

 

SchlagerDiva No1

Blir mycket schlager för denna eminenta partyDj, 23:00 äntrar jag min schlagerscen vs 80-talsinfluenser. Carola är banne mej den som bär schlagerkapén flygande & håller än. Då tretti år sedan första schlagerdebuten ...Och en jäkligt bra upphottad remix av 1983 års debut.

 

Den obekväma tystnaden

 

 

HelgLirandet

Så gött ännu en helg i plattvändarsvängen! Blir ett gött nöje att bl a få lira på ett 40 års-kalas de lux a la 80/90-tals influenser. Men inte att förglömma Schlageryran som drar igång under lördagen. Aftonen lär även bjuda gästerna på en & annan schlager-skön-dänga.

 

ABBA // Ben Liebrand

Jävla så bra remix a la Ben Liebrand! Sprang benen av mej för lyckas få tag på denna tolva, och via import & några hundringar fattigare landade den så in i postboxen. Numera ligger den på cd och vinyl-tolvan har rest till nån annan lycklig själ.

 

Ögonblicket