Jobbat

 

Lill-Babs

Så nås vi alla av att "vår" Lill-Babs har dött. Alla deppar & ledsnar smått ihop. Men att ha i åtanke, ingenting som Lill-Babs ville. Utan Glatt, Sprudlande går våra liv vidare, Ty "ALLT GÅR" ... Tack Lill-Babs

 

 

 

Insikt

 

Bröderna Gärdestad

Så nås man av att den förste brodern Kenneth har följt efter sin bror, Ted. Brödraduo som präglat mitt liv sedan barnsben, och gör så än. Vem minns inte Eiffeltornet, Chapeau & Claque, Angela trallvänligt så det förslår och med tänkvärda texter. Den låt som för mej är den bästa är "Låt kärleken slå rot", Släppt på single 1981, och kom även att ligga med på plattan "Stormvarning". Kan fortfarande sätta låten på repeat i cd-spelaren. Så visst har bröderna satt spår i den svenska folksjälen med sina texter & fint komponerad musik. Ett tomrum i den svenska musikvärlden lär det bli, men vi kan ju alltid sätta på en platta, för att låta deras musik ljuda ut.

 

Ways to dance

I guess I'd better lay down for awhile
Until I'm in the ground or 'till some god says go
Oh the time goes fast and I'm going down - oh
So I stand as a the clown with all my heads down
I'm lost in all of them ways to dance
And the more I caress the less I'm confident
Well I don't care if I look fake or not
I'm just longing for someone to take me on
Could it be I should restart myself somewhere?
To be sharp and easy - oh I'd like that
But I go back and forth 'cause I'm lost in town
I just stand on one spot like a sad clown
I'm lost in all of them ways to dance
And the more I caress the less I'm confident
I don't care if I look fake or not
I'm just longing for someone to come and take me on
I'm lost in all of them ways to dance
And the more I caress the less I'm confident
I don't care if I look fake or not
I'm just longing for someone to take me on
 
 

 
 
Låtskrivare: Nicklas Karl Stenemo / Christian Dick Michelle Berg
 
© Warner/Chappell Music, Inc, Universal Music Publishing Group
 

Banden

Så mycket tänkvärd ord, och att det finns kloka & genuina personer ...

Någon annan betalar

Tänk då som nu, Ansåg folk att ha mej fel när det gäller denna arenas kostnader. HSB & Co i kommunen lovade heligt & dyrt att den aldrig skulle komma att belasta den kommunala kassan. Kalmar FF skulle ha råd inte minst med ett förskotterat föreningsbidrag på 25 miljoner kronor. Alla biljettintäkter & publiktillströmningen, och evenemang skulle hålla arenan rullande. Med ett kommunaltborgensåtagande på 120 miljoner kronor gick HSB i spetsen för att framtvinga ett skrytbygge utan like. Nu köper samma HSB & Co in arenan för 244 miljoner. Alla socialdemokrater hyllar säkert nu sin HSB och prisar denne för att det kommer bli indragningar, inte minst för den enskilde så viktiga vård, skola, omsorg. Allt går för sej i den socialdemokratiska adelns solidaritetstänk. Där alla ska ha det lika dåligt i god folkhemsanda. Är ingen skillnad på en sosse eller högerpolitik alla skiter fullständigt i den enskilde, så länge skitstövlarna kan sko sej själva, och stjälpa de offentliga finanserna. Trixa & fixa med siffror är man väldigt bra på, och medborgarna låter det fortgå i ren jävla idioti och likt en struts kan man ju alltid sticka ner huvudet. En sak är jävla säkert: Hade detta gällt ett enskilt företag, då hade denna begärt sej själv i konkurs. Men inte ett med ett skattefinansierat föreningsbidrag. Låt istället detta fotbollslag gå i KK.

 

                klicka på bilden så blir den mer läsbar

Utbränd & trött

Ibland hejdar sej livet så plötsligt, man vet knappt inte var man ska ta vägen. Man bara är & då är det väl dax att låta den inre rösten, magkänslan leda oss rätt. Detta utan krav på alla måsten.

 

 

Rösten & problemen

Upptäcker att det fan är tio månader kvar till julafton, ja och snö de lux äre utanför fönstren & i modernatur. Borde fan ha infunnit sej vid advent, men man får vara glad när det vita guldet väl infinner sej.

Den röda rivningsvågen ... STHLM

Minns den stora rivningsvågen som genomfördes under större delen av 60/70-talen. Klarakvarteret försvann som en skit i avloppet. Lortsverige skulle väck, och folkhemmet banade väg för det nya förfulade landet med sina okunninga arkitekter. Det hela står idag kvar som fula monument från en smått kommunistisk tid. Där alla skulle ha det lika, och ingen skulle tro sej vara mer än någon annan i svallvågorna av en f.ö socialistisk rasåtskillnadspropaganda. Visst kunde man bevarat den äldre bebyggelsen, eller åtminstonde byggt enligt gamla arkitekters goda kunnande. Här kan man beskåda Strindbergshuset vid Karlaplan, ( ja även Ingmar Bergman ska ha bott här), som det såg ut runt 1896-1898, och som det kom att se ut efter att man rivit det gamla för att ge plats åt det nya, runt 1969-1970.