Jul-Hysteria

Phuu asså det är så mycket med det här med jul & bord som ska fram & göras. Stressen slår till med ångesten i gott sällskap. Jag hinner fan inte, måste ha det, det, det, det. När julen gått framåt aftna. Ja då faller jag ner som en stor risgrynsgröts-hög. Våndas redan inför kommande jul. Då måste allt vara än mer perfekt i god stress och kravsanda. Jag tror nog att släkten blev glad för mina julklappar som jag sprungit runt & halvt fördärvad slagit ihjäl mej över för att hinna med att köpa. Men jag prisar ändå mellandagsrean, då lär dom ändå byta klapparna eller får pengarna tillbaka, och otacksamt köpa nåt dom vill. Eller kan dom ta pengarna & fika för på stan. Ja, och där med är jag 10 000:- fattigare. Kostar julen så smakar det gott när kreditbolaget ska ha sin beskärda del av jul-kakan. Eller får jag väl som vanligt leva på nudlar fram till mars. Då har jag någorlunda kommit i fatt ekonomiskt. Ja God Jul då ... 

 

Saint Etienne

En underbar floorfiller från 1995, och den funkar än för oss vågade deejays som spelar riktiga partylåtar, som folk genuint minns & älskar att dansa till. Ty allt innan det sega hip hop dravlet gjorde sitt intåg, var fan så mycket bättre. Absolut proddas det liknande låtar idagsläget som Saints, men få.

 

Omvärdera situationer

 

Så tänkvärt, omvärdera situationer, vad gör vi själva för att förändra det som varit. Var tid har sin sak & prägel, men även det nya vill släppas in och beredas sin plats. Det är få förunnat att kunna skilja på sak och person. Omoget, obegåvat att rusa i affekt. Saklighet, konstruktivt förmedla sej är unikt. Varför har människor svårt för en öppen, ärlig ton. Nej, tissel, tassel, tipp tapp på tår i god konflikträdsla. Öppna upp, förmedla, mötas då kan vi som människor komma långt i vårt samspel.

Oskrivna livsbladet

Livet äro ständigt ett oskrivetblad! Dödsfall i den hälsingskasläkten, den naturliga åldersdöden. Släkting på farshållet drabbad av cancer, ligger nyopererad medtagen på sjukan. Snarbättring hoppas jag på ... Själv mår jag konstigt nog bra i allt detta. Ärrad av tid & gång kan jag ändå sjunga livetssång. Det gäller att ta tillvara på var minut och njuta av tillvaron som är. 

 

Planer på låg höjd

Har alltid fascinerats av flygplan varför vet jag inte, men allt behövs inte klargöras. Utan för den intresserade är det bara till att njuta av detta klipp.

 

Disco Diva

Underbara disco-toner från Amanda Lear, så classie som få och låtar så välproddade i tyskland. Finns inget sånt i dagens okvalitativa musikvärld, där allt glöms efter en kvart. Dåtiden tillhör förevigt framtidens musikaliteter ...

 

 

 

Klubb tolva

En riktigt skarp och skön tolva från det glada, sköna 80-talet. Här med Electra & deras tunga Jibaro.

 

Gratitude

Tänk så undertbart när jag fick denna låt tillsänd mej, och den satte hela tillvaron i ett ny perspektiv. Den är tåren som stoppats undan, dök upp som skänk från klarblå himmel & det känns så befriande. Musik är helande. Inte minst så fick jag även upp öronen för en jäkla bra grupp som totalt missat. VNV Nation ... Även via tips bokat biljett till deras konsert i Kalmarsalen 24/1 2019.

 

Thank you for all the doubts, and for all the questioning,
for all the loneliness and for all the suffering.
For all the emptiness, and the scars it left inside.
it inspired in me, an impetus to fight.
For the conviction, for the purpose found along.
For the strength and courage, that in me I've never known.
And if it seems to you, that my words are undeserved,
I write this in gratitude for whatever good it serves.

 

Dario G

En riktigt skön dänga från början av 00-talet, mycket dansvänlig & skönt arr. Dream to me & Dario G. Bara dra opp ljudet & ge sej hän i skön ljudmatta.

 

TechNoid

Skönaste musiken för sinnet, alltid varit svag för Ravekulturen & ElektroniskMusik, Jarre, Yello, New Order, Nitzer Ebb mfl. Här en skön tolva med Channel X ...