Livet

 

Tommy Robinson

Ett mycket bra, och tänkvärt program om & med Tommy Robinson. Vad är som gör Robinson så farlig, eller ja om etablissmanget för bestämma. Det handlar om ren & skär förföljelse av en person, som visar på ett samhälle i förfall. Folk måste lära sej att tänka, läsa mellan raderna, och att inte köpa allt med hull & hår.

Den mätta dagen

 

I rörelse

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Karin Boye

 

 

En dikt som jag föll för för x-antal år sedan utan nån egentligen innebörd över varför den kom upp i detta nu. Möjligtvis en simpel reflektion över allt som varit, Är & Väntar idag, Om en stund eller Rent av bara för den är så talande bra. Upp till den som läser att själv nyttja det som finns högt i topp mellan öronen.

Ken Hensley

Så har 2019 övergått till nytt årtionde 2020, och livet rullar på & om än så länge i dur. En klar favorit är Uriah Heep's Lady in Black. Här dock med deras leadsinger Ken. Låten får även inleda 2020's första Blogg-inlägg! Där sajten även haft 105050 besökande sedan starten 2005 & i skrivande stund, kul som fan.

 

In memoriam

Det är tjugo år sedan min så nära vän dog, och hon är fortfarande så saknad.

 

 

Droid

Mem Records, ZYX och Hipnosis klockrena vinylplatta med samma namn, Hipnosis från 1984. Snurrades grymt mycket både i hemmet som på nattklubbarna, och gör så fortfarande, kultförklarade. Droid gjordes även av en grupp som kallades för Mito, & som jag hörde första gången i Rakt över disc me Clabbe. I mitt tycke var Mito's version lite tyngre & bättre. Men har här valt Hipnosis, och kommer att återkomma med mer av Hipnosis-gubbarna.

 

 

Kloka ord

Som inte faller inom ramen för alla kränkta personer, som dessutom aldrig inser vad dom själva gör. Allt är andras fel hela jävla tiden ...

 

 

Kaffe & snus

 

Pumpad

 

OMD

Har alltid levererat jäkla bra musik, röd tråd genom plattorna. Här "Dresden" från plattan English electric. Låten påminner f.ö starkt om "Enola gay", men är så självgående utan egentlig jämförelse.