Blogg

Remix konst

Har själv alltid valt att leta upp & lira heta remixer, därför som mina golva är så mycket bättre ...
____________________________________________
En remix är en alternativ version av en inspelad låt. Ofta har musiken dance- och klubbmusikkaraktär men kan också ha en mer avslappnad och stämningsfull stil än originalet. I vissa fall kan remixen låta som originalet men fått en längre speltid. Det är även vanligt att man plockar bort eller byter ut vissa ljud från originalet för att skapa en ny version. Ofta görs remixer när en artist eller en låt ska presenteras på en ny marknad eller läggs som bonusspår på singlar eller album.

____________________________________________

Jäkla bra exempel på snygga & välproddade remixer ... Av Paul Dakeyne DMC

 

Det här med ljud & även musik

Har gladeligen spenderat all min lön genom åren på genuina ljudsystem. Började med Luxorhörnan här i Kalmar för att sedan sluta hos Stereo - HiFi Butiken. Från märken som Yamaha, JVC, Jamo. Till det mer fina High End-stuket //budget ... Nakamichi, Harman Kardon/Citation, Mission, Hey Brook och med det allra bästa i kablage. Vid tillfälle fick jag praktisera hos en ljudtekniker & genuin snubbe som visste att rigga scenljud. Har även ett väldigt bra öra för hur pass bra folk egentligen kan sjunga, och det har även det kommit genom alla år som jag lyssnat på musik & hur proffs håller ordning på sin röst, och som vet att kunna sjunga.  Ger verkligen inte mycket för massproducerat skit via s.k talangprogram i teve. Där är det väldigt få som överhuvudtaget kan sjunga, och som verkligen inte borde nyttja rösten för sång. Många saknar insikten i över hur jävla illa dom låter.

Nilsson

Från tiden då jag växte upp med genuin musikradio, utan dagens flams & tramsande. Låten är dock från 1969, blott fyra jag då var. Men den fanns med ändå under uppväxt åren, och nu som vuxen klingar den skönt i örat.

 

Robyn

Hon är så jäkla bäst Live ...

Mitt första blogginlägg

Näe, tvunget för att få ur mej dreten som finns i tillvaron. Därav omstart av bloggen! Kommer aldrig att förstå hur folk ständigt köper en sida av myntet, och hårdnackat följer det som sägs utan kritiskt tänkande, eller frågar den det berör. Att folk det inte gör, ja det vet jag banne mej. Men var har den s.k ärligheten som folk ständigt dras med. Man behöver inte vara elak bara för att få haspla ur sej saker. Hålla sej konkret & saklig är mer av vikt. Men icke då!