Seamus Haji

Några år på nacken, men så skön floor filler ...

Frid

 

Hubert Kah

En underbar och bra platta från 1986, Tensongs med Hubert Kah, här med spåret som gjorde var dansgolv fullt, Limousine.

 

Tengel, Tegnell & Corona

-Farfar, den där gamla guldbron vid Slussen, varför kallas den för Coronabron egentligen?

-Sätt dig så ska jag berätta. Året var 2020, även känt som året utan vinter, och Stockholms stad hade köpt en bro på Wish. Ett ensamt fartyg från Kina anländer och samtidigt dyker en mystisk smitta upp. Den gör att man blir lite förkyld och får därför katastrofala följder för samhället.

-Å nej!

-Det första som hände var naturligtvis att allt toapapper tog slut. Det som räddade oss var att staten lånade 500 miljarder kronor som vi kunde använda.

-Torkade ni er med sedlar, farfar!?!

-Självklart! Efter börsen kollapsat och med det landets ekonomi var det det billigaste papper som gick att få tag på.

-Oj!

-Som tur var hade vi en trygg ledning i statsepidemiolog Anders Tegnells expertkunskaper! Du vet, han som står staty på Sergels torg. Han lugnade oss med att smittan aldrig skulle lämna Kina.

-Men… det gjorde den ju.

-Naturligtvis! Han visste också att berätta att sjukdomen inte fanns i Alperna och svenska sportlovsfirare lugnt kunde återgå till nära och kära och till sina arbetsplatser, exempelvis inom vården.

-Fanns smittan i Alperna, farfar?

-Givetvis! Men den store Tegnell försäkrade oss om att det inte smittade inom Sverige.

-Så österrikare kunde smitta svenskar, men svenskar kunde inte smitta svenskar?

-Nu ska du inte ifrågasätta Anders Tegnell, pojkvasker! Han jobbade faktiskt på en myndighet. Det kändes också tryggt då han meddelade att barn inte kunde smittas och därför heller inte vara smittspridare.

-Kunde barn inte bli smittade?

-Det kunde de absolut. Ukraina, Japan, Italien, Tyskland, Danmark, Norge, Spanien, Irland, Österrike, Frankrike, Slovakien, Grekland och Polen stängde sina skolor.

-Men inte Sverige?

-Tegnell tyckte det var meningslöst.

-Var det nån annan än Tegnell som gjorde nåt, farfar?

-Vissa företag lät sina anställda jobba hemifrån. Men det var naturligtvis inte bra. Tegnell förklarade för oss att det ledde till ojämlikhet om inte alla var utsatta för samma risk för att bli smittade.

-Att det alltid finns de som förstör, farfar!

-Exakt! Men vi får inte heller glömma vår kraftfulla regering. De förbjöd alla folksamlingar på 500 personer eller mer, med hot om fängelse annars.

-Åkte bara arrangören i fängelse eller alla 500?

-Lite oklart.

-Vad hände om man var 499 personer, smittade det inte då, farfar?

-Nä, det gick bra. Och när sjukvården nästan hade slut på helt nödvändig skyddsutrustning tog vår regering beslutsamt tag i saken och försökte köpa sån utrustning utomlands.

-Gick det att köpa sånt då?

-Nä.

- Men visst är smittan över nu, det har ju gått så länge, farfar.

-Efter ett tag gick antalet smittade ner.

-Så folk blev inte smittade mer?

-Öh… de slutade testa folk. Så siffrorna började se allt bättre ut. Snart var vi helt smittfria, som Nordkorea. Ta på ditt munskydd nu så går vi ut och kokar handsprit.

Do it properly

Tre dagar in i maj & den andra dagen fann jag denna underbara House-tolva från 1987 & som jag lirat den genom alla år ... Bör lyssnas på i högt Decibel tal!

2 Puerto Ricans, A Blackman, and a Dominican!
 

Årstider

Det sägs att man ska gå igenom fyra årstider i sorg och saknad. Kan stämma för Gubben har i detta nu gått igenom en Sommar, Höst & Vinter.

Nu är det Vår & som brukligt Lord Nelson's tid på Balkongen. Han älskade att vara på sin Balkong. Satt oftas i sitt klätterträd & tittade ut över gården. Skator satt oftas på taket i huset bredvid, och på nät sätt så roades både Nelson & skatorna av umgänget. Han var i allas blickfång där han satt, och när det inte längre var intressant, då låg han i sin fåtölj & sov.

Men icke nu !


Så tomt, Inget ljudligt, Inget skrapande i sandlåda, Kloande & inte minst i smått galopp i Gubblyan ...

Balkongen, ja den ägde finaste Nelson ...Och Gubben i Lyan saknar dej så Nelson.

 

Machinista

Jag blir lätt nojjig när jag hör min favvo-låtar i Cover-tappning. Men när jag hör detta, då blir jag lyrisk. Att våga sej på Bowie, det kräver sin man. Machinista gör den rättvisa, det med en snygg ljudmatta av sköna Synthslingor & vackert röst-pålägg, och en jäkla snygg video. Har själv inte lyssnat på nämnda grupp förens denna dag. Men är på det klara med att jag missat nåt på den Svenska musik-scenen.

 

Strike a Posé

Madonna när hon var som bäst, idag är hon bara yta av hemsk Feminism. Tråkigt, men det blir så när man ska falla PK'ismen på läpppen. Vogue är förövrigt en snygg proddad låt & Videon är perfa.

 

Donna Hightower -71

Dunderrökare från sommaren 2008, och hade nog fan första exet. Då jag fick den som Promotion från en DJ i US, nån månad innan release. Låten gjordes enligt nämnda Rubrik. Men Sonny J gör så jäkla bra & rättvis, och var & är smått underskattad.

Efter Regnet

Ligger en hel del i Rubriken. Sola skiner sej hes i vårskrud, och förtvivlan vänds till styrka, och så springer Gubben på denna jävligt sköna Cover & Remix på Beatles höjdarlåt. Candy Flip & DiscoMixClub, kan fan inte bli bättre toppat denna Måndag.