Kaffe & snus

 

Pumpad

 

OMD

Har alltid levererat jäkla bra musik, röd tråd genom plattorna. Här "Dresden" från plattan English electric. Låten påminner f.ö starkt om "Enola gay", men är så självgående utan egentlig jämförelse.

Tidslöshet

Bland det sista vår svenska bästa pop-export levererade till alla oss som kom att tycka om gruppen ... Låten, tycker jag, borde ha legat på deras sista platta, The Visitors. Men så blev det inte, single blev det istället året 1982. ABBA kommer att gå till historien som alla andra mästare, inte minst Björn & Benny. Som är de som kom att stå bakom ABBA's mästerverk! Inte att förglömma Michael B. Tretow, mannen, legenden bakom mixerbordet.

 

Sash

Gjorde många sköna danslåtar under 90 & början på 00-talet. Ja även Sash var given och är i den privata skivsamlingen ...

Swamp thing

Riktigt bra stomper från då, nu & ja för evigt liksom ....  The Grid ....

Vinylnörd & stöld

Som musiknörd, och även tidigare vinylinnehavare till en mycket stor samling, dock för professionellt nyttjande i egenskap av DJ. Så gör detta banne mej ont i själen över detta tilltag. Jag hoppas att mina besökare på min sajt här, kanske kan vara behjälplig. Men inte troligt, då samlingen förmodligen redan är spridd för vinden. Men ett hopp infinner sej ändå. Förövrigt är det fruktansvärt att folk inte kan skilja på mitt & ditt!

"I tisdags i förra veckan skulle Johan Ölmebring gå ner i förrådet för att ställa in det senaste tillskottet i sin LP-samling. Men i stället för över 2 000 noga utvalda ägodelar möttes han av tomma hyllor när han öppnade förrådsdörren.

– Jag föll mer eller mindre ihop i fosterställning. Allt blod försvann och på en tiondels sekund föll jag ner i ett svart hål. Där befinner jag mig ännu, säger Johan Ölmebring."

LÄNK TILL HELA ARTIKELN

fotograf tomas löwemo

Text i fodralet

 

Stasi, 1984

Den som nu tycker att det bedrivs konspirationsteorier numera. Den sover nog väldigt hårt! Det pratas vitt & brett om att vi alla får uttrycka oss i det fria ordet. Men det är bara en skröna av stora mått. Inte minst när ett parti vars agenda är att sopa undan den egna historien. Jag talar om Socialdemokratin, och deras förmåga att göra allt för att avfokusera från det egna. På Facebook har nämnda parti stort inflytande, det tillsammans med EXPO, Näthatsgranskaren, den sistnämnde en avdankad f.d polis som åtnjuter bidrag. För att dammsuga webben från folk, som inte följer Socialdemokratins dolda agenda, att alla som inte tycker, tänker eller står upp för nämndas ända rätta sanning. Den ska med alla medel tystas. Såg på tv häromkvällen ett program som kom att handla om Öst & Västtyskland, och Stasis inblandning i folks liv på östsidan. Där kan nog jag likna sossarna i mångt! Partiboken är så given, en sosse hålls hårt om ryggen, och skulle aldrig tillskrivas att den gjort något fel. På Facebook drivs nu en hård kampanj för att få bort filmen "Ett folk, ett parti". I helgen dammsög då Facebook bort filmen, genom att helt enkelt tillskriva filmen sexuellt innehåll. Vips så var det många som fick ett "fy på dej". För egen del gick det så långt som att jag blev avstängd i en vecka. Är detta förenligt med ett samhälle som säger sej stå upp för allas fria tanke, yttrande. Nej, blir mitt svar! Kulturen av idag är som så mycket i samhället en tystnadskultur. Inget ska sägas som är av nedlåtande karraktär, vi ska alla vara snälla & gullande. Den som säger rent ut, hur landet ligger till kastas ut i kylan, hängs ut som obekväm, och även i mångt kan räkna med uteslutning från olika sammanhang. Ty den eller de platsar inte, och ska ses som pestsmittad. Det i ett land där många bär på en offerkofta fullt legitimt. Att våga säga, sätta ner foten är inte tillåtet. Allt bara flyter, sedan gnäller folk. Det som förstört samhället är allt trams om värdegrunder hit & dit. Själv är jag av den naturen att jag vill tro att folk faktiskt kan tänka själva, och bilda sej en egen uppfattning. Därav av vikt att filmen om Socialdemokratins inverkan, påverkan på samhället bereds möjlighet att visas på bästa sändningstid i TV. Låt oss föra en saklig diskussion om det parti som en gång var brunt, såg till så att judar hamnade i tyska koncentrationläger, stämplade J i passen, lät tyskarna löpa fritt över till Norge. Ja vem minns inte Baltutlämningen, Storsien. Säg sedan inte att det var tidens anda. För sålänge ett av Sveriges största parti inte själv gör upp med sin historia. Kan dom aldrig få stå och bespotta andra!

 

Annan vinkel

Jävla så underbar tolva från den tiden då musik var soft & bra, och inget R'n'B sömnigt. Lirade DB nästintill på repeat & publiken diggade låten som fan, hände även att folk drog igång allsång. Ja, då måste en låt ha satt sej i folks medvetande.