In memoriam

Det är tjugo år sedan min så nära vän dog, och hon är fortfarande så saknad.

 

 

Droid

Mem Records, ZYX och Hipnosis klockrena vinylplatta med samma namn, Hipnosis från 1984. Snurrades grymt mycket både i hemmet som på nattklubbarna, och gör så fortfarande, kultförklarade. Droid gjordes även av en grupp som kallades för Mito, & som jag hörde första gången i Rakt över disc me Clabbe. I mitt tycke var Mito's version lite tyngre & bättre. Men har här valt Hipnosis, och kommer att återkomma med mer av Hipnosis-gubbarna.

 

 

Kloka ord

Som inte faller inom ramen för alla kränkta personer, som dessutom aldrig inser vad dom själva gör. Allt är andras fel hela jävla tiden ...

 

 

Kaffe & snus

 

Pumpad

 

OMD

Har alltid levererat jäkla bra musik, röd tråd genom plattorna. Här "Dresden" från plattan English electric. Låten påminner f.ö starkt om "Enola gay", men är så självgående utan egentlig jämförelse.

Tidslöshet

Bland det sista vår svenska bästa pop-export levererade till alla oss som kom att tycka om gruppen ... Låten, tycker jag, borde ha legat på deras sista platta, The Visitors. Men så blev det inte, single blev det istället året 1982. ABBA kommer att gå till historien som alla andra mästare, inte minst Björn & Benny. Som är de som kom att stå bakom ABBA's mästerverk! Inte att förglömma Michael B. Tretow, mannen, legenden bakom mixerbordet.

 

Sash

Gjorde många sköna danslåtar under 90 & början på 00-talet. Ja även Sash var given och är i den privata skivsamlingen ...

Swamp thing

Riktigt bra stomper från då, nu & ja för evigt liksom ....  The Grid ....

Vinylnörd & stöld

Som musiknörd, och även tidigare vinylinnehavare till en mycket stor samling, dock för professionellt nyttjande i egenskap av DJ. Så gör detta banne mej ont i själen över detta tilltag. Jag hoppas att mina besökare på min sajt här, kanske kan vara behjälplig. Men inte troligt, då samlingen förmodligen redan är spridd för vinden. Men ett hopp infinner sej ändå. Förövrigt är det fruktansvärt att folk inte kan skilja på mitt & ditt!

"I tisdags i förra veckan skulle Johan Ölmebring gå ner i förrådet för att ställa in det senaste tillskottet i sin LP-samling. Men i stället för över 2 000 noga utvalda ägodelar möttes han av tomma hyllor när han öppnade förrådsdörren.

– Jag föll mer eller mindre ihop i fosterställning. Allt blod försvann och på en tiondels sekund föll jag ner i ett svart hål. Där befinner jag mig ännu, säger Johan Ölmebring."

LÄNK TILL HELA ARTIKELN

fotograf tomas löwemo