Vad är tid

När jag saknar dej så, min pälsboll. Två veckor har avlöpt på dagen, och tomheten utan dej är så påtaligt stark & själen värker. Men det går ändå lite lättare att verka i livet, utan dej fine Lord Nelson. Insikten över att livet faktiskt har var sak och att vi föds, lever & dör. Sorg, saknad får har sin gång, finns inget tidsbegränsat i detta nu. Jag vet bara att du fattas i min tillvaro. Känns & är fortfarande av vikt att få skriva nån rad om dej. Men vet också att detta klingar av, för att bestå i minnet. Detta är min kanal, för att få ur mej sorg & saknad över dej min fine katt.

 

Greta Klimathot

Lånad text, men jäkla så talande för alla människor som lider klimatångesten. På det ett skönt, roligt klipp ang. klimatångestpresidenten Greta Thunberg.

VARNING DOCK: Då klippet innehåller spår av ironi, skämt. Så inget för den lättkränkta offerkofta-fascisten.

Även för den pålästa kan det ibland vara svårt att bemöta de lögnaktiga och oförstående kommunisterna när de snurrar in dig i sina googlade kunskaper kring klimatet. Här kommer några påståenden jag satt ihop som du kan använda för att hålla kvar dem till fakta. 1: Vår planet har funnits i cirka 4,5 miljarder år. Över 4,1 miljarder (90 %) har varit varmare. 2: Vi lever just i slutet av en istid. Det finns is på jorden. 3: Vi har just nu 415 PPM co2 i atmosfären. Under 150 PPM så dör vi. Vi har inget tak, vi vet inte vart de taket är. Så hur kan vi ha farligt höga nivåer när man dels inte vet vad siffran för "för högt" är och dels när vi haft 8000-10000 PPM innan männoskan fanns? 4: Vi har haft mycket högre co2 i atmosfären långt innan människan ens fanns. Detta innebär att människan inte kan ha varit bidragande då. 5: Människan har cirka 0.5 % - 2 % möjlighet att påverka klimatet. 6: Om vi skulle trycka på en magisk knapp nu och sluta förbränna fossila bränslen så skulle vi få 0,0001 grad kallare (en myriaddel). Människan är så irrelevant för klimatet. 7: Koldioxidutsläppen har gjort jorden grönare än någonsin förr. 8: Tack vare ett lite varmare klimat har vi färre naturkatastrofer än på länge. 9: Växterna skulle må bra av mycket högre koldioxidnivåer vilket diskvalificerar teorin om att det skulle vara dåligt för oss, om så inte utesluter när det är för mycket. Optimalt för växtligheten på jorden är minst 1200 PPM, helst mer. MINST 3 gånger så mycket alltså. 10: Klimatalarmism är politiskt och ekonomiskt motiverad pseudovetenskap. Det bygger alltså inte på faktum. 11: Om koldioxid (co2) är dåligt, varför sprutar man in mängder av co2 i växthus för att få friskare växter, som växer snabbare och blir grönare? För att co2 är näring för växter.

 

Uppsägning

 

Stockholms gränder

Underbar låt från 1983 & Tara har en skön pipabåde då & nu. Köpte själv singeln på Domus skivavdelning här i Kalmar. Ja det var på den tiden, då man häckade i fysiskabutiker med otroligt bra utbud, med det svarta ljudguldet.

 

Den avgörande Dagen i saknad

Lord Nelson ...

 

Lord Nelson 2

Sex dagar har nu förlöpt sedan min fine pälsboll Lord Nelson fick resa till evighetslandet. En resa som lämnat ett mycket stort tomrum här i gubblyan, och saknaden är så gruvligt ömmande i min gubbasjäl. För mej har min pälsboll inte bara varit en katt, (som många uttrycker det). Nelson har betytt så mycket mer, än någon nånsin kan fatta. Han förgyllde mitt liv med sin närvaro. Kommer att ta tid, och det får det göra innan jag på ett sansat vis, kan njuta av alla fina minnen. Sorgen är så mycket mer talande. Veckan som nu snart gått. Har inneburit i omgångar bortplockandet av Nelsons tillhörigheter. Vilket har gjort dubbelt så ont! Det har verkligen inte inneburit att jag städat bort Nelson för evigt. Nu gäller det att jag själv börjar inrätta livet på egen hand i vår så tidigare gemensamma gubblya. Jag våndas & känner mej så tom, men samtidigt känns det skönt att jag slipper oroas när jag ska iväg & jobba. Bara vetskapen den sista tiden har tärt. Mycket då jag oroats över hur Nelson haft det när jag var på jobbet. Ett måste, men en tillåtande tanke på den katt som jag så innerligt älskat & brytt mej om. För sådan är gubben, att bry sej och ta hand om det som jag tagit mej an med glädje och njutit av i pälssällskap. Nu finns Lord Nelson & pryder sin plats i minnet med allt därtill. Som nämnts tidgare, är han så saknad & tårar har runnit. Men det får mej inte tillbaka Lord Nelson, hur mycket jag än vill. Men jag vet att han har det fortsatt bra nu på sin plats i evighetslandet. Min älskade katt ... Spring, vila & njut nu i evighetslandet.

 

 

Kackerlackor

"Kackerlackor är tyvärr svåra att bekämpa, men man får glädjas åt ljudet när de krossas under skon."

 

RökRidå

Visst är det bra märkligt hur det kommit att bli i detta land, hur knasigt som helst. Inte minst där inhemska svenskar numera blir utsatta för grov rasism, och får utstå okvädningsord från icke svenskspråkigt kunniga personer. En grupp som fått mycket stora förmåner & kan själva kan åberopa rasism, hat för att få än mer frihet att behandla andra väldigt illa, och med lagen som stöd komma undan sina tilltag.

Lord Nelson

För elva år sedan kom en vingklippt liten pälsboll med inte dom bästa förusättningarna i livet in i gubblyan. Lord Nelson hade då varit omplacerad i sex olika hem under en period av fyra år. Från omplaceringshemmet sa man att Nelson nu skulle få en sista chans. Skulle det inte gå vägen i det nya hemmet, ( i mitt), då skulle Nelson inte placeras om flera gånger. Men tji fick alla! Inte minst dom som inte gett Nelson en ärlig chans att visa, att han visst både kunde & ville bo, och inte minst hitta ett hem där han fick vara den krabat han så förtjänade. Lord Nelson, som jag kom att kalla honom för, blommade ut i sin bästa finaste skrud. Han älskade sin balkong där han tronande satt i sitt "klätterträd", och smått njöt av skators irriterande skränande. Nelson hade sin givna plats i min tillvaro, och jag älskade honom så mycket. La och gav tid för att Lorden skulle finna, känna sej trygg. Så blev det nu i elva år! Idag kom så det slutgiltiga, och svåra beslutet att fina Lorden skulle få gå vidare över regnbågsbron. Han, den där kämpen, har inte varit så pigg den senaste tiden, vilket veterinären även tillströk. Med detta var det inte så svårt att ändå inse faktum att det vore bäst för Lord Nelson att få lämna jordelivet & gå in i evigheten. Men vad jag kommer att sakna Hans busiga språng, Hans jamande på mörrakvisten då han promt skulle ha mat, Hans toaletter skulle oxå skyndsamt fixas. Hans goa, mjuka päls, Hans snuffsande i örat när han väckte mej sovandes i sängen eller soffan. Nelsons överhuvudtaget fina själ och ritualer som skapats i elva år, och som gjort min tillvaro så prima i hans sällskap. Jag vet oxå att han trivdes i livet med det som han fått av mej. Fina Lord Nelson du fattas mej & i vår Gubblya. Älskade katt ...

Maestro

Jarre behöver ingen presentation, han är herr Synth personifierad & välkänd i nämnda kretsar, så även utanför. För mej nummer ett i denna underbara gener. 1976 fick mina öron upp locket för hans geniala Oxygene. Jarre's musik är ingenting för amatörer, utan enbart för oss som vet att njuta fullt ut. Chronology är ett bland alla Jarre's fina låtskatter.