Göra allt rätt, men fel ändå

Phuu, jag ger fan upp detta jävla land. Stångas blodig mot myndigheter, deras ifrågasättande. När man hamnar utanför systemet, då kommer alla måste & görande, och en ifrågasättande världsfrånvänd Soc-handläggare. Annars så är man inte välkommen.
Har jobbat sedan jag var 17 bast, haft både två & tre jobba samtidigt. Aldrig varit helt arbetslös, gått på en & samma A-kassa period under lång tid.
Nu behöver jag bistånd av det som jag trodde var självklart.
Men icke!
Sjukförsäkringsystem, säger nej. Depression är inget att vara sjuk för! Försörjningstöd, nähe du jävel. Det kan man man fet glömma!
Allt tyder på att det är tomt i mina lador!
Du har väl nåt du kan sälja? Du måste söka jobb!
 
Pang, jo jag försöker men suicidal-anamnes, depression, och ny sjukskrivning under X-antal år, och tack vare egen del & ett bra vårdteam som stöttat.
Men bara upp igen! Inte sjåpa sej människa.
 
Det är då för väl att Sverige är ett så rikt land, med fulla lador.
Själv är jag bara en hårt driven Svensk som vill jobba, sköta mej själv som jag alltid gjort. Men som nu, som många av oss, hamnat utanför systemet.
 
Mitt i all skit ändå, blev jag väldigt glad tidigare denna första april, över det telefon-samtal jag hade med en Personal-rekryterare. Som var så galet fantastisk & vänlig i sitt bemötande.
 
Är också glad över vänkretsen som finns där rent personligt, utan dom, vore fan allt bara att dra ned rullgardinen & sova för evigt.
 
 

Limerick

Underbar floor stomper, så svårt att vara still 2020 ... Alison's "Where love lives funkar så bra än ...

 

The young ones

Så jäkla skruvat bra, The young ones vs. Cliff Richard stinker så mycket 80-tal.

 

Det goda Folkhemmet

 

Visst har vi ett fantastiskt folkhem, där inte alla kommer ifråga. Sjuka,äldre och personer som faller genom systemet rent ekonomiskt. Detta för att alla nyanlända, asylanter, ja namnen på denna grupp är flera. Men när vi omfördelar pengar från det allmänna, för att subventionera en dyr verksamhet på bekostnad, av den inhemska s.k välfärden. Äldreboenden där personalen går på knäna, man sätter inte in personal, utan allt som oftas är man underbemannad. Människor dör hemma, utmnärglade & ha fått klara sin livsföring med knappa medel. Mat transporteras hela Sverige runt, då man köper matdistrubuering & tillredning av den som betalar minst. Skämd mat, sjukdom tillföljd. På detta sitter ansvariga och skyller på mottagaren, den äldre som inte värmt maten riktigt. Biståndshandläggare klockar varje besök, personalen styrs, övervakas via app-system i medhav telefon. En telefon som dom oftas äger själv, men arbetsgivaren kräver tillgång till personalens ägor. När personalen sedan slitits i tu, då vänder sej denne till samhälls-skyddet för ekonomiskt stöd & stöttning. Men här blir det även tvärstopp, in i minsta vrå synas, bedöms den enskilde. För att sedan få avslag på det mest basala uppehället. Tillhör själv denna grupp som helt står utanför vårt s.k välfärdssamhälle få förunnat. Söker alla jobb som finns, äskar socialbidrag, sjukpenning och A-kassa. Men alla ärenden har hamnat på överklagande. Hur kan det komma sej, att folk som flytt på vaga grunder, fast myndigheter vill påtala annat, kan få stöd, hjälp för att klara sitt uppehälle. Vi lever i ett exkluderande land, där vi alla ska påtvingas att öppna våra hjärtan, som Reinfeldt så frikostigt proklamerat. Inte svårt att skita, när röven är full. Vi ska också idka sympati för alla förövare som förnedrar, misshandlar och våldtar den inhemska befolkningen. Svara man dessutom upp och mot detta system, då är man rasist, främlingsfientlig. Så visst har vi det bra i vårt folkhem ... Fy fan! Vi får heller inte ha någon annan politisk åsikt, än den som staten tillåter. Har man en annan politisk-agenda, då blir du av mej ditt jobb. Räkna sedan ite med att få andra jobb heller. För på varje stol sitter en fackförenings-företrädare som säger sitt. Partiboken är given och normaliserande, inget annat får ges utrymme.

 

 

Vänta inte

 

Aldrig

 

Utan Telefon

 

Livet

 

Tommy Robinson

Ett mycket bra, och tänkvärt program om & med Tommy Robinson. Vad är som gör Robinson så farlig, eller ja om etablissmanget för bestämma. Det handlar om ren & skär förföljelse av en person, som visar på ett samhälle i förfall. Folk måste lära sej att tänka, läsa mellan raderna, och att inte köpa allt med hull & hår.

Den mätta dagen

 

I rörelse

Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd - men det är vägen, som är mödan värd. Det bästa målet är en nattlång rast, där elden tänds och brödet bryts i hast. På ställen, där man sover blott en gång, blir sömnen trygg och drömmen full av sång. Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.

Karin Boye

 

 

En dikt som jag föll för för x-antal år sedan utan nån egentligen innebörd över varför den kom upp i detta nu. Möjligtvis en simpel reflektion över allt som varit, Är & Väntar idag, Om en stund eller Rent av bara för den är så talande bra. Upp till den som läser att själv nyttja det som finns högt i topp mellan öronen.